GRATIS verzending boven € 250,-
Meer dan 25 jaar ervaring
GRATIS afhalen in ons magazijn
0
GRATIS verzending boven € 250,-
Meer dan 25 jaar ervaring
GRATIS afhalen in ons magazijn

25 augustus 2023

Van duurzaam naar volledig circulair

Het circulaire proces begint met het screenen van onze partners betreffende hun processen op het gebied van productie, huisvesting, logistieke processen en een gezonde werkomgeving. Wij verwachten van onze partners dat ze op alle gebieden een meerjarenplan hebben om aan alle doelstellingen te voldoen.

Binnen Sanaja hanteren we een unieke benadering om het circulaire proces te waarborgen. Als distributeur van Orange Brush Borstelwerk introduceren we een nieuw concept voor de non-food sector. Om een gesloten circulaire werkwijze te garanderen, bieden we dit borstelwerk aan via een verhuurmodel. Voor degenen die ervoor kiezen om het aan te schaffen, geldt een statiegeldregeling, wat ons verzekert van de volledige terugkeer van het assortiment.

Dankzij schaduwborden hebben onze klanten een duidelijk overzicht van de artikelen in hun bezit. Onze servicemedewerkers controleren jaarlijks de kwaliteit van bezems, vloertrekkers en andere items die deel uitmaken van dit huurconcept. Indien nodig worden ze vervangen, waarbij de gebruikte materialen worden ingezameld en aangeboden aan onze partner, Kras Recycling van de Circular Plastic Alliance. Hier ondergaan ze een verwerkingsproces tot granulaat, dat op zijn beurt weer wordt ingezet door de fabrikant om nieuwe borstels, bezems, stofblikken en andere artikelen van Orange Brush te vervaardigen.

Zoals eerder genoemd, wordt er bij aanschaf van dit borstelwerk een statiegeldsysteem gehanteerd. Dit systeem zorgt ervoor dat bij vervanging of retournering van het borstelwerk de kosten worden verrekend in de nieuwe bestelling. Hetzelfde principe wordt toegepast op onze sanitaire voorzieningen, inclusief de dispensers. Deze blijven te allen tijde ons eigendom, wat hergebruik mogelijk maakt, of in geval van defecten, verwerking tot granulaat via Kras Recycling.

Op deze wijze werken we nauw samen met Kras Recycling om ervoor te zorgen dat alle papierproducten, plastic folies, verpakkingsmaterialen en dispensers worden omgezet tot waardevolle herbruikbare grondstoffen. In samenwerking met onze klanten plaatsen we Akypak-containers voor het verzamelen van verpakkingsmateriaal, terwijl circulaire zakken worden gebruikt voor het verzamelen van folies.

Onze servicemedewerkers leveren ter plaatse schoonmaakmiddelen, hulpmaterialen en sanitaire voorzieningen, zoals handdoekpapier en damesverbandcontainers. Tegelijkertijd nemen zij het verzamelde plastic retour. Dit plastic wordt gecomprimeerd tot speciale balen en aangeboden aan Kras Recycling. Het resulterende granulaat wordt vervolgens gebruikt door producenten, zoals Kivo Volendam, voor de vervaardiging van afvalzakken (waarbij tot 95% gerecycled materiaal wordt ingezet) en voor de productie van het borstelwerk van Orange Brush (dat tot wel 98% gerecycled materiaal bevat).

Op deze manier realiseren we samen met onze partners een volledig gesloten kringloop. In nauwe samenwerking met de partners binnen de Circular Plastic Alliance blijven we streven naar verdere duurzame verbeteringen, om zo ons doel om volledig circulair te opereren te verwezenlijken.

Sanaja Hygiëne Services Circulair flowchart Circular Plastics Alliance

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »