GRATIS verzending boven € 250,-
Meer dan 25 jaar ervaring
GRATIS afhalen in ons magazijn
0
0
GRATIS verzending boven € 250,-
Meer dan 25 jaar ervaring
GRATIS afhalen in ons magazijn

Door Sanaja Hygiëne Services , 10 februari 2023

Interview met Edwin van den Broek, manager Sanaja Hygiëne Services

Met welke reden is Sanaja Hygiëne Services opgericht?
Ik werk sinds 1992 in de schoonmaakbranche en zag dat er binnen Succes Schoonmaak veel (logistieke) handelingen waren en een onoverzichtelijk pakket aan producten en hulpmaterialen. Binnen Succes Schoonmaak hadden we diverse onderaannemers voor de full services van de sanitaire voorzieningen. Door het koppelen van de schoonmaakgroothandel met een full services concept kunnen we onze (toekomstige) relaties volledig ontzorgen en tevens het gehele logistieke proces minimaliseren door middel van onze service kalender.

De doelstelling is om in 2025 de meest circulaire schoonmaakgroothandel te zijn. Waarom ligt de focus hierop?
We willen “doen” wat andere roepen. Wij vinden duurzaamheid een containerbegrip en het wordt veel gebruikt zonder degelijke onderbouwing. Dit wordt ook wel greenwashing genoemd. Met Sanaja willen wij zoveel mogelijk daadwerkelijk circulair maken.

De plastic verpakkingsmaterialen waarin goederen worden geleverd worden bewaard in speciale zakken en boxen. Deze worden bij de eerstvolgende levering weer retour genomen. Vervolgens leveren wij dit in bij onze circulaire partners die het plastic vermalen. Het granulaat dat hieruit voortkomt kan worden ingezet voor verschillende doeleinden. Zo kan hier bijvoorbeeld borstelwerk van Orange Brush mee worden gemaakt.

Is er veel vraag naar circulaire oplossingen?
Vanuit de overheid wordt er steeds meer gestuurd op duurzaam inkopen, ook binnen de schoonmaakbranche. Wij gaan hierin een stap verder. Duurzaam is voor ons een containerbegrip en we willen een stap verder gaan door alles zoveel mogelijk circulair te maken in samenwerking met onze partners. Het oogpunt is niet het zakelijk belang, ons doel is om mens en natuur voorop te zetten. Juist het daadwerkelijk aanpakken van de problemen die spelen op het gebied van CO2 uitstoot en de plastic soep zijn onze drijfveren.

Wat zijn de voordelen voor de klant?
Het voordeel voor onze relaties is dat ze meewerken aan een schonere duurzame wereld en dat we indirect besparen op hun kosten omdat we verpakkingsmaterialen en lege verpakkingen weer mee retour nemen. Wij maken een scan bij iedere prospect waarin we kijken naar de werkwijze en de middelen die worden ingezet. Vaak is er redelijk eenvoudig, door anders te denken en met minder inzet van zware chemie, een goed resultaat te behalen. Hierbij wordt de ergonomische belasting van de medewerkers geminimaliseerd.

Wij bieden gratis duurzaamheidschecks aan waarbij wordt nagekeken of er verbeteringen mogelijk zijn op het gebied van middelen en producten en/of ergonomische alternatieven voor uw medewerkers. Neem contact op via [email protected] of bel 0299-392020, of vul hier het contactformulier in. 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »